Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inima unui copil din Iaşi a salvat viaţa altuia din Craiova

ro

05 Mar, 2016 18:40 2521 Marime text
Inima unui adolescent de 15 ani aflat în moarte cerebrală a salvat viaţa unui alt tânăr, de 16 ani, care a fost suspus cu succes unei operaţii de transplant. Inima a fost prelevată la Iaşi şi transplantată la Târgu Mureş, unui copil din Craiova.
 
„Suntem mulțumiți atât de rezultat, cât și de faptul că am putut să operăm un copil, intervențiile acestea la grupa de vârstă pediatrică sunt mult mai rare, pentru că și donarea este mai problematică în acest situații, dar ne bucurăm pentru copil, pentru familia lui. Doresc să aduc mulțumiri familiei care, deși a avut o pierdere, a înțeles că prin acest gest deosebit au putut salva viața altui copil. Le mulțumesc și colegilor din Iași care au coordonat activitatea de prelevare, SMURD care a facilitat transportul cordului până la Târgu Mureș și întregii echipe pe care am condus-o în cursul intervenției de astăzi", a spus, potrivit Agerpres, doctorul Horațiu Suciu.
 
Potrivit acestuia, adolescentul operat este în evidențele IUBCvT Târgu Mureș de mai mult de doi ani, fiind diagnosticat cu cardiomiopatie restrictivă.
 
Coordonatorul Centrului de Transplant din Iași a declarat că, pe parcursul a mai multe ore, medicii au prelevat ficatul, rinichii și cordul unui copil de 15 ani. De asemenea, în timpul intervenției chirurgicale s-a efectuat și prelevare de os și tendon.
 
Sursa foto: sammimedical.net 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii