Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înghesuiţi ca sardelele pe un pescador clandestin 132 de migranţi din Orientul Mijlociu, salvaţi din Marea Neagră de Garda de Coastă (video)

ro

15 Sep, 2014 15:29 2756 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a 132 de persoane aflate la bordul unei ambarcaţiuni suspecte de migraţie ilegală, fără pavilion arborat, care a fost identificată de sistemul SCOMAR la aproximativ 7 mile marine de ţărm, pe Marea Neagră.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră – SCOMAR au identificat, azi-dimineaţă, puţin înainte de ora 8.00, o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ şapte mile marine de ţărm, în zona de patrulare comună româno-bulgară, care se apropia de apele teritoriale ale României.
 
După intrarea în apele teritoriale ale României, analizând condiţiile meteo nefavorabile (mare agitată şi vânt puternic) şi având în vedere numărul mare de persoane aflat la bordul ambarcaţiunii, 132 de persoane, bărbaţi, femei şi copii, conducerea Gărzii de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni de salvare pe mare cu o ambarcaţiune a Grupului de Nave Mangalia.
 
Poliţiştii de frontieră au remorcat ambarcaţiunea suspectă în Portul Mangalia, unde a acostat în siguranţă în jurul orei 13.00.
Din primele cercetări a reieşit faptul că la bordul navei se aflau 27 de copii, 21 de femei şi 84 de bărbaţi, de origine siriană, afgană, iraniană, irakiană şi turcă.
 
Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz. Ei spun că este cel de-al optulea, dar şi cel mai amplu caz de migraţie ilegală desoperit în acest an pe apele teritoroiale româneşti ale Mării Negre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii