Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infotrip pentru promovarea României ca destinație turistică. Corpul Diplomatic și Consular străin acreditat la București în vizită în România (galerie foto)

ro

03 Oct, 2017 15:47 1851 Marime text
Ministerul Turismului a fost gazda Corpului Diplomatic și Consular acreditat în România, pe parcursul unui Infotrip, desfășurat în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe. Vizita educațională și de informare desfășurată în județele Vâlcea, Alba, Hunedoara și Sibiu a avut ca obiectiv promovarea României ca destinație turistică.
 
Reprezentanții Corpului Diplomatic și Consular acreditat la București au fost însoțiti pe parcursul desfășurării vizitei de reprezentanții instituțiilor-gazdă: secretarul de stat Bogdan Tomoiagă (Ministerul Turismului) și secretarul de stat Alexandru Victor Micula (Ministerul Afacerilor Externe).
 
Infotripul a debutat cu vizitarea celor mai importante obiective turistice din zona de nord a Olteniei: parcul balnear din stațiunea Băile Govora, Mănăstirea Hurezi, inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, cula Duca din cadrul Complexului Muzeal Măldărești. Corpul Diplomatic a participat activ la o demonstrație de olărit, oferită de meșteri ceramiști din stațiunea de interes local Horezu.
 
A doua zi a vizitei de informare a inclus un tur al celor mai atractive obiective din Transilvania: Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac, inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, și Castelul Corvinilor. De asemenea, invitații au avut ocazia să descopere viața autentică a vechilor daci printr-o acțiune de reenactment istoric, o reconstituire a unei lupte între daci și romani, cât și printr-o demonstrație a meșteșugurilor și tehnicilor folosite în antichitate.
 
La Castelul Corvinilor, delegația oficială a fost întâmpinată de salve de archebuze și cavaleri, și a asistat la un recital de muzică medievală oferit de Huniadi Cantores. În ultima zi a infotripului, diplomații au parcurs Traseul celor Trei Fortificații ale Cetății Alba Carolina, au vizitat Sala Unirii și au asistat la schimbarea gărzii de la Cetate. Evenimentul s-a încheiat la ansamblul arhitectural baroc, Palatul Brukenthal, din Avrig.
 
Infotripul organizat de Ministerul Turismului, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe,a reprezentat o continuare a demersurilor comune ale celor două instituții de promovare a imaginii României, în urma aprobării de către Prim-Ministrul României a Memorandumului cu tema ”Vizita corpului diplomatic acreditat la București în Maramureș (19-21 mai 2017)”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii