Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infecție cu virusul West-Nile, confirmată la Mangalia! Autoritățile sunt în alertă! (document)

ro

14 Sep, 2016 20:22 3757 Marime text
Autoritățile din Mangalia sunt în alertă după ce analizele medicale au confirmat prezenţa unui caz de infecție cu virusul West-Nile, ce poate fi transmis și prin transfuzia de sânge.

Anunțul a fost făcut, chiar în această seară, de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța care a anulat o acțiune de colectă mobilă ce urma să aibă loc în data de 17 septembrie, în municipiul Mangalia.

"În aceste condiții, persoanele cu domiciliul în Mangalia și localitățile învecinate (Limanu, Hagieni, Vama Veche, 2 Mai, Albești, Arsă, Vârtop, Coroana, Cotu Văii, 23 August), precum și cele cu domiciliul în alte zone din județ dar care lucrează aici, nu vor putea fi admise la donare până la dată de 31.10.2016 (sau o dată ulterioară, în funcție de evoluția situației epidemiologice). Persoanele care nu locuiesc/ nu lucrează în zona sus-menționată, dar care tranzitează această zona (minim o noapte petrecută în zona, participare la activități în aer liber, pescuit, etc.) nu vor putea dona sânge timp de 28 zile de la întoarcerea din această zona restricționată", se arată într-un comunicat al Centrului de Transfuzii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii