Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:24 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prăbușirea A-320 în Alpii francezi Indicii tulburătoare pe iPad-ul lui Andreas Lubitz

ro

19 Apr, 2015 13:20 1015 Marime text
Noi elemente ale anchetei asupra prăbușirii avionului Airbus 320 al companiei GermanWings au fost dezvăluite ieri de ziarul american New York Times, citat de Paris Match, subliniind în special „orbirea" companiei față de tulburările psihologice ale lui Andreas Lubitz, copilotul care a provocat catastrofa, conținutul iPad-ului său- analizat de anchetatori - fiind revelator în acest sens, informează Agerpres.

Nici filiala low cost GermanWings și nici compania mamă Lufthansa, nici autoritățile nu au fost informate suficient despre tulburările psihologice ale lui Andreas Lubitz, potrivit New York Times.

Cotidianul a arătat sâmbătă breșele în sistemul german care din cauza unei "omniprezente culturi a vieții private" a întreținut o formă de orbire cu privire la problemele reale ale copilotului, care și-a prăbușit avionul după ce îi preluase comenzile, împiedicându-l pe comandant să revină în cabină. Același ziar amintește că mai multe cazuri similare s-au produs în istoria aviației.

Potrivit Times, iPad-ul lui Andreas Lubitz a dezvăluit că acesta consultase, de altfel, pagini evocând catastrofe aeriene chiar înainte de plecarea sa în dimineața de 24 martie pentru cursa dus-întors Dusseldorf-Barcelona-Dusseldorf. El se interesa în special de dispariția în continuare neelucidată a zborului MH 370 al Malaysia Airlines, dar și de cazul zborului Mozambique Airlines, prăbușit în mod voluntar de comandantul de bord în Namibia în 2013. Această dramă costase viețile a 27 de pasageri și altor cinci membri ai echipajului.

Andreas Lubitz s-a interesat, de asemenea, despre metode de suicid și despre sistemele care protejează cabinele, instalate după 11 septembrie cu scopul de a împiedica orice intruziune.


Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii