Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu despre cazul Șova Îndată ce va sosi la Senat, cererea va fi tratată cu maximă celeritate

ro

13 Mar, 2015 15:18 850 Marime text
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că solicitarea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova nu a fost încă transmisă Camerei superioare, însă „de îndată ce această cerere va sosi la Senat, ea va fi tratată cu maximă celeritate", potrivit Agerpres.

Tăriceanu a subliniat că Biroul Permanent al Senatului va lua în discuție, în ședința de luni, acest subiect, urmând ca solicitarea și documentele aferente să fie transmise senatorilor juriști pentru un punct de vedere.

„Solicitarea încă nu a ajuns. (...) Probabil că această solicitare va ajunge oficial astăzi sau cel târziu luni, pentru că ea trebuie să parcurgă un anumit traseu. (...) De îndată ce cererea va sosi la Senat, ea va fi tratată cu maximă celeritate. Prin urmare, dacă va sosi astăzi, atunci săptămâna viitoare ședința BP va lua în analiză această solicitare. Așa cum se procedează de obicei, solicitarea, împreună cu dosarele respective, vor fi înaintate Comisie juridice, care va trebui să formuleze un punct de vedere. Ulterior, revine plenului sarcina de a lua hotărârea în privința încuviințării sau nu a cererii de reținere și arestare preventivă", a spus Tăriceanu, vineri, la Senat.

El a explicat, totodată, că la Comisia juridică trebuie analizată și cântărită "cu cea mai mare responsabilitate" această solicitare și documentele aferente primite din partea Justiției, însă "fără presiune".

„Cred că în astfel de situații, când este vorba despre o solicitare de o asemenea gravitate, adică reținere și arestare preventivă, o decizie nu se ia bătând din palme și cu superficialitate. Trebuie analizată și cântărită, așa încât dacă componenta administrativă poate să fie pusă pe repede-înainte, când este vorba despre analiza pe care trebuie să o facă membrii Comisiei juridice, sunt de părere că acolo trebuie făcută chestiunea asta de analiză, de cântărire a documentelor cu cea mai mare responsabilitate și fără presiune", a mai spus Tăriceanu.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii