Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Încurcăturile viceprimarului din Tuzla cu „Hamlet”, recuperatorul cu șurubelnița

ro

21 Sep, 2015 09:35 1496 Marime text
Viceprimarul din Tuzla, Taner Reșit, împreună cu interlopul Radu Ștefan, zis „Hamlet”, au fost arestați pentru 30 de zile, după ce au cerut unui om de afaceri 45.000 de euro, deși datoria reală era de numai 12.000 de euro. Diferența reprezenta, în viziunea celor doi șantajiști, „dobânzi și penalități”. De față cu alesul local, „Hamlet” l-a amenințat pe afacerist că-i dă cu șurubelnița în cap dacă nu-i predă un spațiu comercial, în contul unei datorii închipuite
Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în iunie 2013, Dorin Sărăcilă a încheiat cu viceprimarul Taner Reșit un antecontract de vânzarecumpărare pentru un spațiu comercial situat în comuna Tuzla, Constanța, în care a deschis o sală de fitness și un bar. În baza documentului, Sărăcilă i-a dat viceprimarului 2.000 de euro la încheierea actului, iar în decursul timpului i-a mai dat încă 28.000 de euro. Astfel au mai rămas de achitat 12.000 de euro.
Pe 16 august, patronul barului a fost sunat de o angajată că în clădire au venit doi indivizi însoțiți de viceprimar care i-au gonit clienții.
 
Datorie umflată
 
Conform declarațiilor din dosar, când a ajuns la fața locului, patronul l-a văzut pe Radu tefan, zis „Hamlet”. Interlopul l-a întrebat dacă este adevărat că avea o datorie către Taner Reşit. Când patronul sălii de sport a confirmat că trebuia să-i mai dea 12.000 de euro viceprimarului, „Hamlet” a susținut că, din acel moment, datoria trebuia achitată către el. Numai că datoria a fost umflată de la 12.000 de euro la 45.000 de euro, diferența reprezentând „dobânzi”. În plus, „Hamlet” i-a stabilit și un termen limită de plată, adică peste trei săptămâni, la ora 9.00.
 
Împrumutat la cămătar
 
Când patronul l-a întrebat pe viceprimar cum rămâne cu înțelegerea dintre ei, Reșit a ridicat din umeri și i-a tranmis că el nu mai are nicio legătură cu imobilul, că s-a împrumutat de la cămătar și că, de acum înainte, să discute cu Hamlet, dar să aibă grijă, că este periculos.
Conform rechizitoriului, patronul investise în spațiul respectiv, dar nu a intrat pe deplin în posesie, deoarece mai avea de plătit 12.000 de euro. Între timp, viceprimarul a ipotecat spațiul la o instituție nebancară, pentru a garanta un împrumut de 220.000 de lei. În urma acestor „combinații” financiare, Sărăcilă devenea proprietar al spațiului doar în momentul în care viceprimarul plătea datoria către instituția de la care a luat banii cu împrumut. De altfel, această clauză era trecută și în contractul de vânzarecumpărare.
 
Text preluat din din evz.ro
Foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii