Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpată pentru fapte de corupţie Judecătoarea Corina Jianu, suspendată din funcţii de CSM

ro

02 Dec, 2014 10:03 1947 Marime text
În şedinţa din data de 29 noiembrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de judecător şi de preşedinte al Secţiei a II-a civilă a Tribunalului Constanţa a judecătorului Jianu Corina Eugenia, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unei infracţiuni, se arată într-un comunicat de presă al CSM.
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, pe 28 noiembrie, trimiterea în judecată a judecătoarei Corina Eugenia Jianu, din Tribunalul Constanţa. În sarcina magistratului, DNA a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu (două infracţiuni) şi luare de mită. De menţionat că, alături de Jianu, în prezenta cauză, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deferit justiţiei şi alte persoane, printre ele aflându-se Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari.
 
Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 19 octombrie 2010, „în baza unei înţelegeri preexistente, Matei Nicolae a dat inculpatei Jianu Corina Eugenia care, la momentul săvârşirii faptei, era judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa, prin intermediul fiicei acesteia, un teren în suprafaţă de 500 mp, situat în orașul Năvodari, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle de serviciu ale magistratului învestit cu soluţionarea a două dosare, prin care s-au vătămat drepturile şi interesele legale ale oraşului Năvodari şi au fost obţinute foloase necuvenite pentru persoanele implicate“.

Citiţi AICI comunicatul DNA. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii