Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil! Jobbik vrea gard la frontiera cu România

ro

18 Jun, 2015 18:22 1456 Marime text
Ungaria va construi un gard înalt de 4 metri de-a lungul graniței cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranți ilegali, a declarat miercuri ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, după ședința de guvern. 'Imigrația este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană astăzi. Statele UE sunt în căutarea unei soluții (...), însă Ungaria nu își poate permite să mai aștepte'', a afirmat Szijjarto, citat de Reuters. Pregătirile ar urma să fie finalizate până miercurea viitoarea. Potrivit ministrului ungar, măsura nu contravine obligațiilor internaționale asumate de Budapesta și nu încalcă niciunul din tratatele internaționale, menționează MTI.
Un parlamentar din cadrul formațiunii naționaliste Jobbik a considerat justificată decizia de construire a controversatului gard, cerând însă măsuri suplimentare. Adam Mirkoczki a atras atenția că, dacă frontiera cu Serbia va fi blocată prin acest gard, traficanții de persoane vor căuta rute alternative, astfel că el propune măsuri suplimentare de control la frontierele Ungariei cu România, Croația și Ucraina.
Vicepreședintele Comisiei pentru Securitate Națională din Parlamentul ungar, Szilard Nemeth, Gardul pe care Guvernul de la Budapesta intenționează să îl construiască la frontiera dintre Ungaria și Serbia va respecta standardele NATO.
La reuniunea de marți a miniștrilor de interne din Uniunea Europeană a reieșit că Ungaria este țara cel mai greu afectată de imigrația ilegală dintre toate statele membre, a mai afirmat Szijjarto, potrivit agenției ungare.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii