Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil. Doi adolescenți au profanat zeci de morminte dintr-un cimitir. Polițiștii au întocmit dosar penal

ro

06 Nov, 2018 16:24 1970 Marime text
Profanatorii celor peste 50 de morminte din cimitirul de la Cap Pod Decebal din municipiul Satu Mare au fost prinşi de poliţişti, aceştia fiind doi tineri de 16, respectiv 17 ani, informează marţi, un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare citat de Agerpres.ro. 

"În cursul zilei de azi, 6 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Satu Mare, au identificat doi minori, de 16, respectiv 17 ani din judeţul Sau Mare, bănuiţi că în noaptea de 2/3 noiembrie a.c., au pătruns în cimitirul din municipiul Satu Mare unde au distrus 56 de pietre funerare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de profanare de morminte în care se efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare", precizează IPJ.


Tinerii au intrat în cimitir şi au distrus mai multe pietre funerare şi cruci.

Potrivit Episcopiei Romano Catolice, aproximativ 70% din pietrele funerare pot fi reparate, iar 30% sunt complet distruse. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii