Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident naval. Pasagerul Thomson Celebration. Vasul de lux a fost de mai multe ori în Portul Constanța. Ce s-a întâmplat

ro

26 Jul, 2016 03:50 5995 Marime text
Nava de Croazieră Thomson Celebration a plutit în derivă, ieri după amiază, după o defecțiune a motorului principal, în apropiere de Grand Harbor din Valletta, Malta, potrivit maritimeherald.com.
 
Vasul s-a aflat în această situație circa o sută de metri, comandantul fiind nevoit să lase ancora pentru a nu intra în coliziune cu digul portului.
Și așa șenalul navigabil a fost blocat circulației pentru circa o oră  până ce a fost preluat de două remorchere și ancorat în siguranță.
După repornirea propulsiei vasul și-a reluat călătoria către Messina în turneul să mediteranean.
"Vasul de croazieră plutit în derivă aproximativ 100 metri fiind aproape să lovească digul. La un moment dat, nava s-a așezat paralel cu digul de larg", a declarat un oficial de la Grand Harbor din Valletta. "Două remorchere au asistat nava pentru a se opri în mișcarea formată de curenții din zonă", a mai adăugat el.
Autoritățile locale au informat despre incidentul navei de croazieră și că aceasta nu are nevoie de o inspecție de specialitate a autorităților portuare.
Din fericire, în timpul accidentului, nu au existat răniți nici pagube ale navei.
Potrivit site-ului menționat nava de croazieră Thomson Celebration (IMO: 8027298) are lungime totală de 214,00 m, o capacitatea brută de 4243 tdw și un tonajul brut de 33933 TRB.
Vasuk a fost construit în 1984 de către Chantiers de l'Atlantique.
Thomson Celebration a fost în anii 2013 -2014 de mai multe ori în Terminalul de Pasageri al Portului Constanța. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii