Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe procesul închisorilor secrete ale CIA. România va fi judecată de magistrații de la CEDO

ro

29 Jun, 2016 15:14 1807 Marime text
De-a lungul anilor, autoritățile române au încercat să nege cu vehementă că ar fi găzduit închisori CIA pe teritoriul țării. Deputați, membrii în comisii parlamentare, președintele țării, un fost președinte al țării, senatori și mulți alții au susținut că nu au existat astfel de centre la noi. Cu toate astea, au tot apărut informații că aceste centre de detenție ar fi existat totuși.
 
Acum, România ajunge în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru acuzaţii legate de găzduirea unor închisori secrete ale CIA. În această dimineață, pe la ora 10.00, a început la Strasbnourg audierea teroristului Rahim Muhammad Al Nashiri care a depus plângerea împotriva ţării noastre. Judecătorii vor rămâne în pronunțare după ce vor asculta pledoariile avocaților lui Al Nashiri și poziția agentului guvernamental, reprezentantul României la CEDO.
 
Se pare că acest bărbat ar fi fost membru al temutei organizaţii Al Qaeda. Muhammad Al Nashiri reclamă că ar fi fost încarcerat ilegal la Bucureşti și ar fi fost torturat, în astfel de centre secrete de detenţie ale CIA. Al Nashiri a depus în 2012 plângerea împotriva României, dar abia acum va avea loc audierea publică.
 
Dacă e să ne luăm după ce spune teroristul, în perioada iunie 2003 - septembrie 2006, el ar fi fost ţinut şi torturat într-o închisoare secretă a CIA de la Bucureşti. Al Nashiri ar fi ajuns în ţara noastră după ce a fost capturat de armata americană, fiind suspect principal pentru uciderea a 17 militari americani, în atacul din 2000 asupra distrugătorului USS Cole. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii