Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:30 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe Festivalul Rowmania Fest, organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin

ro

31 Aug, 2012 12:33 2050 Marime text

Rowmania Fest a ajuns la ediția a doua și se anunță două zile pline la Tulcea! Sâmbătă și duminică vor fi competiții de vâslit în canotcă pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, concerte și târguri de proiecte de dezvoltare durabilă în Deltă, dar mai ales atmosfera de energie pozitivă pe care o degajă invariabil Ivan Patzaichin în tot ceea ce face, și pe care a reușit s-o facă marca înregistrată a acestui festival.

Vedetele acestei ediţii sunt canotcile de 10+1 (Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe), ambarcațiuni originale care au fost testate în edițiile de la Viena, Bratislava și Budapesta ale competiției„Danube Connection", a cărei etapă finală este acum la Tulcea. 

La fel ca la prima ediție, are loc o defilare pe Dunăre a lui Ivan Patzaichin, însoțit de doi dintre partenerii săi de competiție, Vasile Dîba și Toma Simionov. Campionii românii vor trage la rame alături de Wichmann Tamás (Ungaria) - medaliat olimpic și etern rival al lui Ivan Patzaichin.

Competiția internațională de canotcă 10+1 „Danube Connection" va avea o etapă locală sâmbătă, iar câștigătorii acesteia vor participa duminică la etapa finală, alături de echipajele finaliste în edițiile din Viena, Bratislava și Budapesta, desfășurate în cursul lunii iulie. La etapa locală vor lua parte peste zece bărci, printre care cea a pompierilor, a penitenciarului, a bloggerilor, a comunităţii ruşilor lipoveni, a organizaţiilor non-guvernamentale, a jurnaliștilor și, nu în ultimul rând, cantoca echipei festivalului, în formatul de 10+Ivan Patzaichin!

Rowmania promovează turismul de bun simț și mișcarea în aer liber pe jos, cu barca, cu bicicleta sau pe cal. De aceea, vom încerca să le avem pe toate la Festival, pentru că ne dorim o infrastructură verde atât pe uscat cât și pe apă. Sâmbătă ne vom bucura de oprirea în oraș a cicliștilor din European Cycle Tour (ECT), foști oficiali de nivel înalt din instituțiile europene, care au plecat pe 21 august de la Vidin (Bulgaria) în cea de-a treia etapă a turului lor „De la Pădurea Neagră la Marea Neagră", pe care o vor încheia la Tulcea. Duminică, după defilarea cailor de rasă de la Clubul Hipic Real Racing, va avea loc pe Dunăre competiția pescărească tradițională„Ivan Patzaichin", la care pot lua parte numai pescari autorizați din localitățile Deltei. În cursul după amiezii îi vom întâmpina pe maratoniștii din Tour International Danube (TID), care au plecat din Pădurea Neagră la jumătatea lunii iunie, și au vâslit în caiace și schifuri până la Tulcea, de unde vor pleca mai departe spre vărsarea Dunării în mare.

În fiecare zi vom avea spectacolul comunităților locale (dedicat minorităților etnice din nordul Dobrogei), iar seara proiecții de filme și concerte de rock n' row (Bandidos, Grimus, Foișorul de Folk, Partizan, Leo Iorga & Pacifica). Dintre filmele difuzate la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe, la începutul lui august, am ales pentru sâmbătă filmul lui Radu Jude, „Toată lumea din familia noastră", câștigătorul Trofeului Anonimul, iar pentru duminică seara „Piroga", regia Moussa Touré, film selecţionat în competiția de lungmetraj. Inaugurăm astfel un nou spațiu al Festivalului, Piața Civică, unde proiecțiile se vor desfășura în paralel cu concertele de pe Faleză.

 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii