Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe festivalul internaţional de teatru pentru elevi „Aplauze” la Constanța

ro

03 Apr, 2015 18:59 2298 Marime text
 
A şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru elevi „Aplauze” organizat de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” va debuta luni, 6 aprilie, şi se va încheia miercuri, 9 aprilie, cu o festivitate de premiere.
 
Evenimentul este destinat elevilor constănţeni, iar piesele vor fi interpretate de liceeni din Bucureşti, Tulcea, Piatra-Neamț, Huși, Constanţa, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina pe scena Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski (secțiunea liceu) și la sala de spectacole SNC (secțiunea gimnaziu).
 
Cele 15 trupe participante vor pune în scenă piese inspirate din dramaturgia naţională şi internaţională, precum şi scenarii originale.
 
Pe tot parcursul festivalului reprezentaţiile tinerilor actori vor fi jurizate de personalităţi de artă şi cultură ale oraşelor Constanţa și București.
 
Programul festivalului „Aplauze” include ateliere de lucru coordonate de actori profesionişti în care elevii vor învăţa coregrafie, tehnici de luptă scenică, arta actorului, etc.
 
În cadrul evenimentului, actorii teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski vor susţine luni, 6 aprilie, un spectacol de canțonete, iar marți, 7 aprilie, actorii teatrului Masca vor prezenta un spectacol de commedia dell’arte.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii