Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe exerciţiul militar multinaţional Blonde Avalanche 16

ro

16 Sep, 2016 18:06 1888 Marime text
Aproximativ 200 de militari din Forţele Terestre Române, aparţinând Batalionului 52 Geniu „Tisa”, sprijiniţi cu personal şi mijloace tehnice din compunerea Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, vor participa, împreună cu parteneri din Bulgaria, Ungaria şi Slovacia, ţări membre ale Iniţiativei de Cooperare Regională „Batalionul Multinaţional de Geniu TISA”, la exerciţiul multinaţional „BLONDE AVALANCHE-16”, se arată într-un comunicat al MApN.

Exercițiul, ce se desfăşoară în perioada 19 – 23 septembrie în municipiul Satu Mare şi pe malul râului Someş, va avea ceremonia de deschidere luni, 19 septembrie, de la ora 9.00, în Piaţa „25 Octombrie” din localitate.

Exerciţiul „BLONDE AVALANCHE-16” se desfăşoară anual în baza Legii nr. 583 din 2002, pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Slovace, Cabinetul de Miniştri al Ucrainei şi Guvernul Republicii Ungare privind înfiinţarea Batalionului multinaţional de geniu, semnat la Budapesta, la 18 ianuarie 2002.

Scopul exerciţiului este desfăşurarea instrucţiei în comun, cu personalul Batalionului multinaţional de geniu, pentru executarea misiunilor specifice, de limitare şi înlăturare a consecinţelor calamităţilor naturale, în cooperare cu alte instituţii şi/sau organizaţii ale administraţiei publice locale care acţionează pentru sprijinul populaţiei, în situaţii de urgenţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii