Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe campania „Hai pe net”

ro

28 Feb, 2011 12:56 1082 Marime text
În perioada 28 februarie - 5 martie, biblioteca Şcolii „ Dan Barbilian" din Constanţa, va avea loc o prezentare referitoare la importanţa folosirii calculatorului, internetului, comunicaţiilor online, poştei electronice.

Fiecare participant va avea posibilitatea să înveţe de la voluntari : elevi, profesori, bibliotecar, practic cele mai simple comenzi de accesare a unor pagini web de unde găsesc informaţii concrete de care au nevoie, işi vor putea deschide o adresa pentru poşta electronică, vor învăţa să plătească facturile online, să trimită corespondenţa către financiar, bancă, instituţii etc. Părinţii vor afla ce pot face pentru siguranţa pe internet a copiilor, cum îi pot feri de capcanele internetului, dar şi multe altele. Pentru cei care doresc, vor fi organizate un set de lecţii de folosire a computerului si internetului.

Această acţiune face parte din campania Get Online Week, inițiativă prin care își propune să aducă online pentru prima dată peste 100 000 de europeni excluși digital. În România, campania denumită generic Hai pe net! este coordonată de Fundaţia EOS în parteneriat cu Fundaţia Civitas, Microsoft Romania, ANBPR - Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, APDETIC, Fundatia Tech Soup și Reţeaua eCentrelor din România.

În toate e-centrele, bibliotecile și școlile implicate în organizarea evenimentului Hai pe net! se urmăreşte atragerea cât mai multor persoane care se vor afla, poate, pentru prima dată în spaţiul virtual. Concret, cele peste 2.000 de persoane care vor fi pentru prima dată „online" în România şi cele peste 10.000 ce utilizează internet-ul în oricare din locaţiile de tip telecentru de pretutindeni din ţară, fie că îşi vor căuta un loc de muncă mai bun sau că vor vorbi cu rude sau prieteni aflaţi departe, fie că vor afla cum pot economisi timp şi bani, vor putea afirma, la sfârşitul zilei, că au fost conectaţi cu lumea-ntreagă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii