Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe bac-ul pentru elevii ce vor merge la universități din străinătate

ro

14 May, 2016 19:21 1436 Marime text
Astăzi este prima zi în care elevii olimpici și absolvenții de liceu care dau examene de admitere la universități din străinătate se pot înscrie la sesiunea specială a Bacalaureatului. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, sesiunea specială a Bacalaureatului, care este susţinută de elevii olimpici şi absolvenţii de liceu care dau admiterea la universităţile din străinătate, va avea loc la Braşov, în perioada 14-27 mai.

Înscrierea candidaţilor se face în zilele de 14 şi 15 mai, iar probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura în zilele de 16 şi 17 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă), 18-19 mai (evaluarea competenţelor digitale), respectiv 20-21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională).
 
Comisia judeţeană de Bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov va nominaliza unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.
 
Probele scrise încep pe 23 mai cu Limba şi literatura română, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie), pe 25 mai are loc proba la alegere a profilului şi specializării care se susţine la una din 10 materii, iar pe 26 mai are loc proba la Limba şi literatura maternă.
 
Primele rezultate vor fi afișate pe 26 mai la sediile unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, iar depunerea contestaţiilor este programată în aceeași zi. Contestațiile vor fi soluţionate pe 27 mai, când vor fi afişate și rezultatele finale.
 
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi trebuie să facă dovada că au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii