Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începând din 12 ianuarie O echipă de medici din Belgia și Macedonia va face, la Constanța, terapie ABR pentru copiii cu leziuni cerebrale

ro

07 Jan, 2013 09:20 1798 Marime text

Inceputul de an vine cu vesti foarte bune pentru copiii cu leziuni cerebrale.
Incepand din data de 12 Ianuarie, prima grupa de 12 copii va incepe terapia ABR (Reabilitare Biomecanica Avansata) in Romania. O echipa internationala formata din specialisti din Belgia si Macedonia se va deplasa la Constanta pentru 5 zile unde ii vor evalua pe copii si ii vor invata pe parinti sa aplice aceasta terapie acasa cu copiii lor. Fiecare copil va primi un program particularizat in functie de deformarile pe care copiii cu diferite forme de paralizii cerebrale le au. Sunt inscrise 16 familii din toata tara ( cu 4 mai mult decat era programat) si o a 17-a familie spera sa adere de indata ce vor reusi sa stranga fondurile necesare pentru ca in prezent nu au toti banii, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Asociatiei „Copii Suflete Sperante”.
Nu a fost usor sa-i aducem in Romania in conditiile in care agenda lor este plina pana in luna Iunie 2013. Costul terapiei pentru un an este unul special, redus, si a fost negociat pentru  a tine cont de puterea de cumparare a romanilor si anume 1800 de euro.

Asociatia Copii Suflete Sperante organizeaza evenimentul in Romania si contribuie cu o parte din costuri, obiectivul declarat al Asociatiei infiintata in anul 2011 fiind tocmai acela de a veni in ajutorul copiilor cu leziuni cerebrale si familiilor lor.
”Ionut Constantin Dragu, in varsta de 3 ani din Constanta, este unul dintre copiii inscrisi, insa ar putea pierde aceasta oportunitate deoarece parintii au venituri modeste si unica lor sansa era un credit bancar care a fost refuzat. Aceasta terapie i-ar putea schimba viata, o viata in care el nu vorbeste, nu merge, nu mananca singur, nu se joaca singur. De la nasterea lui Ionut, parintii au epuizat toate rezervele, sa ai un copil cu paralizie cerebrala in Romania este foarte scump, iar ajutorul de la stat este mai mult symbolic”, se arata in comunicat.„ Este foarte greu sa gasesti o terapie eficienta pentru acesti copii si este cu atat mai greu atunci cand apare o sansa pe care nu o poti valorifica din cauza lipsei banilor. Copilul este altfel condamnat la o viata paralizata din toate punctele de vedere. O viata de durere si remuscari, o viata in care el nu va intelege niciodata cu ce a gresit. Ca sa nu mai amintim ca starea si suferinta lui se datoreaza malpraxisului, unei erori medicale la nastere. Este foarte dureros sa te uiti in ochii lui si sa incerci sa-i explici de ce el nu se poate juca ca ceilalti copii.
Incercam prin acest mesaj sa-i mobilizam pe constanteni pentru a-l ajuta pe Ionut sa beneficieze de aceasta sansa si poate, cine stie, in viitor Ionut va putea vorbi si le va putea multumi personal”, se mai mentioneaza in comunicatul mai sus amintit. Puteti citi povestea lui Ionut pe 
www.copiisuflete.ro/constantin-ionut sau pe blogul dragu-constantin.blogspot.ro
Se pot face donatii in contul RO86  RZBR  0000  0600  1400  6227 cu mentiunea "Pentru Ionut" sau online cu cardul pewww.copiisuflete.ro sau ne puteti contacta la info@copiisuflete.ro. Firmele il pot ajuta cu un contract de sponsorizare, bani deductibili cu facilitatea fiscala 20%, asadar fara costuri ci doar cu bunavointa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii