Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep Zilele Porţilor Deschise în Portul Constanţa

ro

21 May, 2013 11:59 1491 Marime text
Începând cu data de 22 mai 2013, Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa organizează seria de manifestări „Zilele Porţilor Deschise - Portul Constanţa - Portul Constănţenilor”. „Aflat la prima ediţie, evenimentul îşi propune să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a importanţei Portului Constanţa ca principal vector de dezvoltare economică şi socială, cu implicaţii profunde în istoria milenară a Constanţei”, se menţionează într-un comunicat de presă.
Evenimentul este organizat de către CN „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa în colaborare cu Primăria Constanţa şi Consiliul Local Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Asociaţia Filateliştilor Tomis, Serviciul Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale ale României, Universitatea Ovidius, Universitatea Maritimă Constanţa, Liga Navală Română, Revista Marea Noastră, SC Textimage, Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman”, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa.
Seria de manifestări dedicate Portului Constanţa cuprinde:

22 - 31 mai     Expoziţie „Istoria Portului Constanţa în publicaţiile Bibliotecii
     Judeţene „Ioan N. Roman” din Constanţa”

La Biblioteca Judeţeană cei interesaţi pot admira o largă paletă de publicaţii: cărţi, afişe, hărţi din diferite perioade de existenţă a portului Constanţa, o colecţie valoroasă şi interesantă pentru publicul de toate vârstele.

23 mai, ora 11.00  Expoziţie de desene „Constanţa – Oraşul port pentru viitor”,
           la Palatul Copiilor

Elevii din ciclul gimnazial au primit cu entuziasm provocarea de a realiza desene şi picturi în acuarelă despre oraşul şi portul Constanţa – în viitorul pe care ei îl vor construi.
Manifestarea este realizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Palatul Copiilor. Cele mai bune 3 lucrări vor fi premiate şi se vor acorda 3 menţiuni pentru cele mai reuşite lucrări.

23 mai, ora 13.00  Deschidere oficială la City Park Mall a Expoziţiei „Portul
            Constanţa - Trecut, Prezent şi Viitor”

Organizată de CN „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa cu contribuţia de excepţie a Asociaţiei Filateliştilor Tomis, expoziţia aduce în faţa publicului constănţean imagini deosebit de interesante din istoria portului Constanţa, din antichitate şi până în prezent.
Expoziţia este deschisă în perioada 23 mai - 10 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii