Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep protestele Sindicaliştii Cartel Alfa ies în stradă

ro

24 Sep, 2014 14:31 2088 Marime text
Sindicaliştii confederaţiei "Cartel Alfa" ies în strada. Aceştia vor protesta la sediul Ministerului Muncii, între orele 10.00 şi 12.00,  în perioada 29 septembrie - 17 octombrie, iar în 7 octombrie vor picheta sediul Guvernului, potrivit Digi 24.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Singura zi din această perioadă în care nu vor fi proteste la sediul Ministerului Muncii este 7 octombrie, când aproximativ 5.000 de sindicalişti de la "Cartel Alfa" vor participa la un miting în Piaţa Victoriei, programat între orele 11.00 şi 13.00.

Potrivit Digi 24, sindicaliştii solicită să se facă urgent patru schimbări în Legea dialogului social, respectiv modificarea reprezentativităţii şi a modului de aplicare universală a contractului colectiv de muncă, introducerea contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional, până la dezvoltarea contractelor colectiv de muncă sectoriale, dreptul la conflict de muncă şi protejarea minimală a reprezentanţilor sindicali, astfel încât să fie permis dialogul social, precum şi realizarea unor relaţii de muncă negociabile pentru salariaţi, "nu transformarea lor în sclavi moderni".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii