Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:12 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep pregătirile pentru Festivalul Internaţional de Folclor „Dobroge, Mândră Grădină”

ro

29 Mar, 2013 10:52 1259 Marime text
Asociaţia Culturală a Coregrafilor, Scenografilor Artiştilor Liber Profesionişti şi Amatori din Constanţa (ACCSALPA), organizează în perioada 25 - 30 Iunie 2013, Festivalul Internaţional de Folclor pentru Tineret „DOBROGE, MÂNDRĂ GRĂDINĂ“ ediţia a IX- a, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret - Constanţa şi alte cinci Primării din Judeţul Constanţa care vor fi stabilite de organizatori. 
În perioada 29 - 31 Martie 2013, va avea loc la Constanţa Hotelul Tineretului, Conferinţa Naţională a Coregrafilor Folclorişti din România, la care au fost invitaţi Directorii Artistici şi Maeştri Coregrafi din cadrul Ansamblurilor Folclorice din România, Ansambluri care vor participă la acest festival.

În cadrul Conferinţei Coregrafilor, vor avea loc o serie de dezbateri, discuţii, analize, care vor analiza organizarea şi desfăşurarea celei de a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „DOBROGE, MÂNDRĂ GRĂDINĂ“, vor mai avea loc vizionari pe DVD ale Ansamblurilor Folclorice care vor fi prezente la acest festival şi prezentarea unui spectacol de folclor care va fi susţinut de Ansamblul Folcloric „ROMÂNCUŢA“ din comuna Cumpăna din Judeţul Constanţa şi Grupul Vocal Folcloric „DRAGUŢA SILIŞTEA“ din comuna Turcoaia din Judeţul Tulcea.

Delegaţiile prezente la Conferinţă, vor realiza şi un frumos schimburi de experienţă pe teme folclorice cu Ansamblurile Folclorice din România, susţine preşedintele ACCSALPA Constanţa, act. Ovidiu Roşca.

Ti-a placut articolul?

Comentarii