Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep înscrierile în clasa pregătitoare şi în clasa I. Vezi ce spune Ministerul Educaţiei

ro

11 Feb, 2014 16:51 2981 Marime text
În anul acesta, copiii de 7 ani care nu au parcurs clasa pregatitoare pot fi inscrisi de parinti direct in clasa I. Prevederea face parte din proiectul metodologiei de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015, publicat astazi, 11 februarie, de Ministerul Educatiei.


Potrivit acestui proiect, inscrierile in clasa pregatitoare si in clasa I incep pe 24 februarie. Inscrierea in clasa pregatitoare se va face la fel ca anul trecut, in doua etape, iar in prima etapa trebuie sa se inscrie atat copiii ai caror parinti opteaza pentru scoala de circumscriptie, cat si cei care aleg o alta scoala. Scolile cu predare in limba unei minoritati pot introduce la inscriere criteriul cunoasterii limbii de predare.


17 februarie 2014: Afisarea circumscriptiilor scolare si a numarului de clase pregatitoare alocate, la fiecare scoala, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar

    Afisarea, la sediul scolii si al inspectoratului scolar si pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de inscriere in invatamantul primar.
    Afisarea, la sediul fiecarei unitati de invatamant si pe site-ul acesteia, daca exista, sau pe site-ul inspectoratului scolar, pentru unitatile de invatamant care nu au site propriu, a informatiilor care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare din cadrul unitatii, cum ar fi: posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala, posibilitatea organizarii programului Scoala dupa scoala, fotografii ale spatiului in care se desfasoara activitatea la clasa pregatitoare.
    Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti, in conformitate cu prevederile din Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015, prevazuta in anexa nr. 2 la ordin.
    Afisarea unitatilor/ institutiilor in care se realizeaza evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti, in conformitate cu prevederile din  Metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015 prevazuta in anexa nr.2 la ordin.
    Anuntarea, prin afisare la sediul scolii, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant, in urma consultarii cadrelor didactice si a partenerilor sociali - sindicate, consiliu reprezentativ al parintilor - avizate, din punctul de vedere al legalitatii, de catre consilierul juridic si aprobate in consiliul de administratie al unitatii de invatamant.
    Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant, a listei documentelor care sa dovedeasca indeplinirea criteriilor specifice de departajare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 11 Feb, 2014 19:50 "îscrie"-te si tu, poate inveti sa scrii corect :)