Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu Petromidia, analize CBRN NU au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa celor din apropiere

ro

23 Aug, 2016 11:22 2514 Marime text
Unul dintre răniţii din explozia de la Petromidia a decedat astăzi. Este vorba despre un bărbat, care, din nefericire, a suferit, în cursul dimineţii, un stop cardio-respirator. Decesul a survenit în timp ce era internat la Bagdasar Arseni, eforturile medicilor fiind în zadar.

“Întreaga echipă a companiei noastre își exprimă profunda durere pentru pierderea colegului nostru, I.B., ca urmare a evenimentului de luni, 22 august, de pe platforma Petromidia. În aceste momente grele, suntem alături de familiile colegilor noştri. Conducerea companiei a păstrat legătura pe tot parcursul nopţii atât cu familiile acestora cât şi cu cadrele medicale. Reprezentanţii companiei noastre au transmis medicilor disponibilitatea de a oferi orice este necesar pentru tratamentul celor răniţi, precum şi pentru suportarea oricăror costuri de transfer în străinătate în cazul în care acest lucru se impune”, au transmis reprezentanţii într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

În altă ordine de idei, conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear). Echipa de specialişti constituită la nivelul companiei analizează circumstanţele care au dus la producerea evenimentului, pentru a determina cauzele acestuia.  

“Reprezentanţii rafinăriei au pus la dispoziţia autorităţilor toate documentele necesare pentru efectuarea investigaţiilor conform legilor în vigoare. În acest moment, rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă. Compania noastră respectă legislaţia în vigoare privind siguranţa şi protecţia muncii, precum şi  reglementările existente în domeniul protecţiei mediului înconjurător”, se mai arată în comunicatul citat. 


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii