Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE3 - Incendiu, în staţiunea Mamaia, la hotel Histria aparţinând lui George Bosânceanu (galerie video+video)

ro

26 Nov, 2015 06:48 15591 Marime text
Pompierii, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, au fost alertaţi, în urmă cu câteva minute, că a luat foc acoperişul Hotelului Histria din Staţiunea Mamaia.

Pentru lichidarea focarului militarii au trimis la eveniment opt autospeciale.
Potrivit informaţiilor pe care le deţinem hotelul Histria aparţine omului de afaceri George Virgil Bosânceanu.
În momentul declanşării incendiului în hotel se aflau trei persoane, care au fost evacuate.
Potrivit primelor evaluări până în prezent au fost afectaţi circa opt sute de metri pătraţi de acoperiş.
Pompierii spun că focul s-a intensificat şi pentru că vântul bate foarte puternic în această dimineaţă în Mamaia.
George Bosânceanu, patronul hotelului, presupune că încendiul a pornit de la eoliana cu care alimentează unitatea de cazare cu energie electrică, şi la care presupune el s-ar fi produs un scurtcircuit.
Tot Bosânceanu mai spune că hotelul era închis mâine având un termen la instanţă în care aşteaptă pronunţarea.
Mai trebuie făcută precizarea că în zona incediului este un fum atât de dens încât circulaţia este îngreunată din cauza lipsei de vizibilitate.

stire in curs de actualizare

UPDATE3, ora 14.45: 


Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, spune că la incendiul de astăzi au intervenit 12 autospeciale ale ISU Dobrogea, un camion, 57 subofițeri şi cinci ofițeri.
Au ars aproximativ 1250 metri pătraţi din acoperiș, grinzi de lemn, lambriuri din material plastic, patru ferestre de termopan, patru uși din pvc şi 200 saltele din lână.

De jur împrejurul hotelului este o placă turnată din ciment veche, subţire... La un moment dat a cedat pe alocuri sub greutatea maşinilor. 

Pompierii ISU spun că o cauză probabilă a acestui incendiu este un scurtcircuit electric de la un conductor electric defect.

La ora 05:55 s-a primit apelul la  112, iar la ora 11:10 focul a fost lichidat. 
 

UPDATE2, ora 9.00:


La incendiul de astăzi au fost mobilizaţi 50 de pompieri şi 12 autospeciale. Cei trei evacuaţi au fost evacuaţi, fiind în afara oricărui pericol. Pentru că acoperişul încă arde mocnit, pompierii au decis să decoperteze tot acoperişul. 
 

UPDATE1, ora 8.00: 


Geore Bosânceanu, proprietarul clădirii, a declarat că avea hotelul închis deoarece aşteaptă mâine o pronunţare deoarece are un mandat de 10 ani: „De la eoliana de acolo a făcut un scurt”. El spune că vântul a dat bătăi de cap pompierilor, deşi au venit foarte repede la intervenţie. „Nu cred că e vreo mână criminală. După ce că am 10 ani de condamnare, să-mi mai dea şi… Nu cred… Sunt vreo 600 me de acoperiş afectaţi. Nu am nici asigurare. Eu cu pagubele sunt învăţat. Eu mâine s-ar putea să nu mai fiu…”
Una dintre maşinile pompierilor a cedat şi s-a lăsat pe o parte din cauza greutăţii.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iulia 26 Nov, 2015 13:36 numai la histria se intampla nenorociri.AICI BOSANCEANU DA LOCURI DE MUNCA LA TOATA LUMEA,AJUTA PE TOATA LUMEA,CAZEAZA IEFTIN SI SPRIJINA STUDENTII,MUNCITORII CARE VOR SA LOCUIASCA IN CONSTANTA SI SA MUNCEASCA.CINE SE OCUPA DE ASEMENEA RELE ? CINE DA FOC ?