Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:07 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Incendii de pădure în proximitatea capitalei Kiev

ro

04 Sep, 2015 07:50 769 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Ucrainei că, urmare incendiilor forestiere produse, începând cu data de 31 august 2015, sunt afectate porțiuni întinse de pădure aflate în proximitatea Kievului (între localitățile Brovari și Zazimia – aproximativ 30 ha, între Koblița și Pădurea Mare din raionul Gorodianskii – aproximativ 24 ha), precum și în cartierul Darnița – pădurea Belodebrovskii, situația agravându-se semnificativ pe parcursul zilei de 3 septembrie 2015. Fumul se simte puternic pe întreg teritoriul capitalei Kiev. Conform măsurătorilor efectuate de stația sanitaro-epidemiologică din Kiev, concentrația de dioxid de sulf în aer depășește de 5 până la 8 ori norma admisă, provocând iritații ale tractului respirator.
 
Administrația Regională a orașului Kiev a recomandat suspendarea activității școlare pentru data de 4 septembrie, pentru întreaga zi, precum și alte măsuri destinate populației capitalei, precum: închiderea ferestrelor, evitarea plimbărilor în aer liber, purtarea măștilor de protecție, consumul de produse lactate, sărate, apă, dușuri dese etc. De asemenea, traficul greu a fost restricționat în Kiev.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii