Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încălzirea Sanatoriului Balnear Techirghiol, la un pas să fie pusă în pericol de firma care a executat Callatis Therm (Documente)

ro

26 Jun, 2016 16:20 2769 Marime text
În primăvară, Sanatoriul Balnear şi de recuperare Techirghiol îşi anunţa intenţiile privind achiziţia de combustibil lichid pentru centrale termice in scopul incalzirii. Până la 846.779,50 de lei era dispusă instituia să plătescă Pe 22 iunie licitaţia a fost adjudecată de Allied Green Co S.R.L. din judeţul Buzău pentru suma de 612.500 de lei, fără TVA. Totuşi, procedura a fost contestată de unul dintre cei şase participanţi: Almatar Trans SRL. Firma contestat procedura la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor prin înregistrarea contestaţiei nr. 706 din 10.06.2016. Firma, cu sediul tot în prahova, a solicitat admiterea contestației, anularea comunicării rezultatului procedurii nr. 8560/03.06.2016, precum și obligarea autorității la reevaluarea ofertelor.  Nu mai că, doar câteva zile mai târziu, pe 15 iunie, CNSC emite Decizia nr. 1054/C2/1252 prin care ia act de renunţarea la contestaţia formulată de Almatar Trans SRL, în contradictoriu cu Sanatoriul Balnear Și De Recuperare Techirghiol.  În doar câetva zile, firma care era supărată pe tot şi pe toate a renunţat la contestaţie, astfel că firma prahoveană a avut cale liberă spre câştig.
 
Cine este însă societatea care a câştigat licitaţia de la Techirghiol? Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului,  Firma Allied Green Co S.R.L. are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, şi se ocupă de „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice”. Potrivit Registrului Comerţului, în calitate de asociat persoană juridică figurează KLT & CO Industries SRL (în insovenţă avându-l ca asocat pe acelaşi Laurenţiu ilie), cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 10% / 10%, alături de Gheorghe Laurenţiu Ilie, din Galaţi, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 90% De asemenea, acesta este şi administratorul firmei.

Almatar Trans SRL a fost înfiinţată în 2000 şi are sediul în comuna Cozieni, judeţul Buzău, potrivit Registrului Comerţului. Firma figurează în prezent cu doi asociaţi persoane fizice: Sava Sorin N. Tarara – 20% şi Magdalena Cristina S. Tarara – 20% şi are ca biect de activitate „Fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului“. Almatar Trans este unul dintre furnizorii preferaţi de către instituţiile constănţene pentru achiziţiile de combustibil. Firma buzoiană a câştigat contracte cu Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile, cu R.A.A.P.PS., pentru vilele de protocol de la Neptun, cu U.M. 02022 Constanţa, cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care a cumpărat combustibil pentru Hotelul Club Aeroport din Eforie. Aceeaşi Almatar Trans a fost unul dintre furnizorii Callatis Therm, societatea de termoficare din Mangalia, cu care a ajuns la executare silită din cauza neplăţii facturilor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii