Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încălţăminte sport contrafăcută

ro

20 Feb, 2012 16:08 692 Marime text
În data de 19.02.2012, în jurul orelor 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care încercau să comercializeze mai multe perechi de încălţăminte sportivă susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
 
Poliţiştii de frontieră au acţionat pe raza localităţii Sarichioi din judeţul Tulcea, unde i-au identificat pe L.I. de 46 ani şi C.D. de 45 ani, care ofereau spre comercializare 39 de perechi de încălţăminte sport, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală unor mărci renumite, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă sau acordul titularilor mărcilor înregistrate. Bunurile, în valoare totală de aproximativ 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării
Pe numele celor doi au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii