Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încălţăminte și jucării, susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanţa (galerie foto)

ro

15 Sep, 2016 14:25 1748 Marime text
Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul București,  administrată de un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani.
 
În urma controlului, au fost descoperite 5.536 de perechi de încălţăminte confecţionate din înlocuitori, care purtau însemnele unor firme renumite şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 611.200 de lei, dacă ar fi fost originale.
 
În data de 13 septembrie, în urma controlului amănunţit la un alt container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, administrată de un cetăţean român, în vârstă de 54 de ani, au fost descoperite 658 jucării (mașinuțe din plastic), care purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 33.400 de lei, dacă ar fi fost originale.
 
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii