Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă mai sunt afectate de lipsa curentului electric localități din județele Constanța și Călărași

ro

18 Jan, 2016 21:42 1568 Marime text
 
Încă 21 localități din județul Constanța și 11 din județul Călărași erau afectate în continuare, total sau parțial, la ora 18.00, de lipsa energiei electrice, informează Enel România. În schimb, toate localitățile din județele Tulcea și Ialomița au fost realimentate, după remedierea avariilor produse de căderile masive de zăpadă și de viscol.
 
 
În județul Constanța rămăseseră nealimentate opt linii electrice aeriene de medie tensiune, șase linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial, precum și 196 posturi de transformare, 18 localități fiind afectate (Saraiu, Stejaru, Dulgheru, Răzoare, Lipnița, Cuigiuc, Goruni, Galița, Gârlița, Esechioi, Carvănul Mare, Carvănul Mic, Hațeg, Abrud, Rasova-CAP, Potârnichea, Ciobanu, Miorița), iar parțial Amzacea și Hârșova.
 
Pentru remedierea avariei ce afectează parțial localitatea Cumpăna, s-a optat pentru o soluție de alimentare cu electricitate printr-o nouă conexiune provizorie, până la remedierea defectelor.
 
Din cauza viscolului puternic, opt console din rețeaua aeriană de medie tensiune au fost rupte (confecții metalice aferente susținerii izolatorilor și conductoarelor) și trebuie înlocuite complet, iar toți conductorii trebuie repoziționați sau înlocuiți pe o lungime de 1,2 kilometri.
 
"Echipele Enel Distribuție Dobrogea și ale contractorilor vor continua să intervină în această seară și noapte cu utilaje, macarale pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. Condițiile de noapte și vântul ce suflă cu o viteză de peste 50 km/h în câmp deschis fac intervenția foarte dificilă", precizează compania.
 
În județul Călărași, sunt nealimentate total o linie electrică aeriană de medie tensiune, precum și 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial și 69 de posturi de transformare, fiind afectate 11 localități (Dragalina, Boșneagu, Postăvari, Știubei-Orăști, Ulmu, Pelinu, Frăsinet, Valea Argovei, Curcani, Gurbănești, UM Bărăganu).
 
"În toate zonele se înregistrează deranjamente individuale și colective provocate de condițiile meteo, pentru remedierea cărora se intervine.
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparți și conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de rețea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate). În pofida condițiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80 km/h și a condițiilor de circulație rutieră dificile, a drumurilor blocate și a lipsei vizibilității în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuție Dobrogea și ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor", precizează Enel România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii