Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat Fostul primar al comunei Rasova, Mihalache Neamţu, a pierdut procesul cu ANI

ro

03 Dec, 2014 10:40 2612 Marime text
Fostul primar al comunei Rasova, Mihalache Neamţu a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Pe 28 noiembrie, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în dosarul 5594/2/2012, încehiând prin Decizia nr. 4554 din 28 noiembrie 2014, unde se preciezeză: „Respinge recursul declarat de Neamţu Mihalache împotriva sentinţei civile nr. 1407 din 22 aprilie 2013 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Irevocabilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 28 noiembrie 2014“. Părţi în dosar au fost  NEAMTU MIHALACHE - Recurent (Reclamant), AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE - Intimat (Pârât) şi GEORGIAN MANOLACHE - Intimat (Pârât).
„Nu mă mai interesează demult subiectul. Am ieşit din politică şi nu am de gând să mai ocup vreodată vreo funţie publică pentru că m-am săturat ca cei care într-adevăr vor să facă treabă în comunitate nu sunt lăsaţi. Nu voi ataca această decizie, dacă aşa a decis instanţa. Sunt mai liniştit acum că am ieşit din administraţia publică locală“, a afirmat fostu primar al comunei Rasova, Mihalache Neamţu. Facem precizarea că la începutul acestui an, Neamţu a demisionat din funcţia de primar, motivând probleme de sănătate dar şi din cauza altor raţiuni personale.

Potrivit celor constatate de ANI, „Neamţu Mihalche a deţinut funcţia de administrator în cadrul SC Danubiu Sat TV SRL. În perioada 26.04.2002 - 01.03.2012, a deţinut calitatea de reprezentant în cadrul Întreprinderii Familiale Neda Iuliana Mădălina. În perioada 13.12.2007 - 24.04.2012, Neamţu Mihalache a deţinut funcţiile de administrator şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul SC Ovidunărea Cooperativă Agricolă“, se arată în raportul de constatare al ANI.
Neamţu Mihalche a deţinut funcţia de administrator în cadrul S.C. Danubiu Sat TV S.R.L. În perioada 26.04.2002 - 01.03.2012, a deţinut calitatea de reprezentant în cadrul Întreprinderii Familiale Neda Iuliana Mădălina. În perioada 13.12.2007 - 24.04.2012, Neamţu Mihalache a deţinut funcţiile de administrator şi Preşedinte al Consiliului de administraţie în cadrul S.C. Ovidunărea Cooperativă Agricolă - See more at: http://www.replicaonline.ro/finul-primarului-din-rasova-si-a-turnat-nasul-la-ani-pentru-incompatibilitate-70652/#sthash.gjx2bhKk.dpuf

Şi incompatibilitatea preşedintelui ales Klaus Iohannis se decide la ÎCCJ. Speţele sunt similare
Amintim că şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis a ajuns în faţa ÎCCJ în procesul de incompatibilitate cu ANI. Instanţa supremă a admis, marţea trecută, să fie judecat pe fond recursul în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis şi a stabilit primul termen în 14 ianuarie, când vor fi citaţi Iohannis şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate.
În cauza, completul de judecată a analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI în care se arăta că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe. Recursul a fost formulat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii