Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, azi, recursul procurorilor DNA in cazul Radu Mazare

ro

18 Apr, 2014 07:25 3799 Marime text

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca vineri contestatia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) impotriva deciziei instantei de lasare in libertate a primarului Constantei, Radu Mazare, cercetat penal pentru luare de mita si fals in declaratii, scrie Agerpres.
Pe 9 aprilie, judecatoarea Rodica Cosma de la ICCJ a respins propunerea DNA de arestare preventiva a lui Radu Mazare pe motiv ca procurorii nu au adus probe care sa demonstreze ca primarul municipiului Constanta ar fi primit mita de la omul de afaceri Morgenstern Avraham in schimbul facilitarii castigarii unui contract privind construirea de locuinte sociale.
DNA a facut contestatie, care se va judeca vineri la ICCJ. Radu Mazare si Avraham Morgenstern au fost retinuti saptamana trecuta de procurorii DNA pentru fapte de coruptie.
Procurorii sustin ca, in anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazare, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totala de 175.000 de euro pentru a facilita castigarea de catre acea societate, in conditii avantajoase, a licitatiei avand ca obiect contractul de construire a Campusului social 'Henri Coanda' in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).
Banii au fost trecuti prin conturile mai multor societati offshore si au ajuns in final la Radu Mazare si fratele acestuia, Alexandru Mazare, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii