Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În vestul Franței A intrat în moarte cerebrală din cauza unui medicament experimental şi a murit

ro

17 Jan, 2016 22:11 956 Marime text
 
Pacientul care se afla în moarte cerebrală după ce a participat la studiile pentru un medicament nou în vestul Franței a murit. Anunţul a fost făcut astăzi de Spitalul din Rennes, printr-un comunicat, unde acesta fusese spitalizat alături de alți cinci voluntari. "Starea de sănătate a celorlalți cinci pacienți spitalizați după accidentul testului clinic rămâne stabilă", arată conducerea spitalului în comunicat.
 
Începând din 7 ianuarie, la studiile clinice efectuate în orașul francez Rennes, într-un laborator aparținând firmei Biotrial, au luat parte 90 de voluntari, bărbați perfect sănătoși cu vârste între 28 și 49 de ani. Pentru moment, testele au fost sistate. Aceasta era prima fază de testare pe om a noilor molecule, după ce acestea fuseseră testate cu succes pe cimpanzei.
 
"Doar celor șase bărbați internați le-a fost administrată o doză identică de molecule testate, ceilalți voluntari ai studiilor clinice au primit doze mai mici de molecule", a precizat directorul Biotrial, Francois Peaucelle. Trei anchete au fost deschise de autoritățile franceze în urma producerii acestui tragic accident, inedit în Franța, scrie AFP, citat de Agerpres.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii