Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urmă cu puțin timp Accident rutier pe Autostrada București Constanța. 5 mașini implicate. Ce spune Poliția Rutieră

ro

06 Aug, 2016 06:14 8803 Marime text
Un accident de circulație a fost înregistrat în această dimneață, în jurul orei 05.45, pe Autostrada București-Constanța.
 
Potrivit primelor date pe care le deținem accidentul a avut loc la kilometrul 22, în dreptul localității Cernica, județul Ilfov, unde au fost implicate cinci autovehicule .
La această oră sensul de mers către Constanța dinspre București este îngreunat, dar nu blocat. 

Ce spune Poliția Rutieră
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (6:15), traficul rutier este foarte intens pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța, pe sensul de mers către mare, pe tronsonul București – Brănești – Fundulea.

La stația de taxare de la Fetești nu sunt semnalate probleme de fluență deocamdată, însă, pentru a nu se forma coloane de autovehicule în orele următoare, amintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577.
În situația în care se formează coloane de autovehicule, îi sfătuim pe conducătorii auto care le încheie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp.

De asemenea, este de așteptat ca pe DN39 Constanța - Mangalia traficul rutier să se intensifice în orele următoare și să se circule îngreunat mai ales la Agigea, unde capacitatea de circulație a DN39 este diminuată și din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi ale podului fiind închise.

Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea (situat pe DN39), poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să folosească noul pod. Astfel, venind pe autostrada A4, înainte de ieşire, conducătorii auto se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 - Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord.
 
În sens invers (dinspre Mangalia), la ieşirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecţie cu sens giratoriu se părăseşte la a doua ieşire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăseşte primul sens giratoriu la a doua ieşire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.
 
Precizare: şi pe această rută ocolitoare pot apărea probleme de trafic, fiind folosită de autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone (deoarece pe vechiul pod există restricţie de tonaj) şi de către cele care circulă spre şi dinspre port.
Sursa foto: Marius Demir Facebook/Radare & Filtre-> Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii