Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ultima săptămână Salvamarii din Mamaia au salvat de la moarte peste 50 de persoane

ro

23 Aug, 2016 16:15 2302 Marime text
Săptămâna 15-21 august a fost una agitată și pentru salvamarii din stațiunea Mamaia. Ei au salvat de la înec 51 de persoane, 19 dintre acestea în zilele în care pe plajă era arborat steagul roșu ce interzice scăldatul.
 
În intervalul menționat, în dreptul plajelor din Constanța și Mamaia nu s-a înregistrat nici un deces prin înec.
 
Salvamarii constănțeni au oferit măsuri de prim-ajutor pentru 5 cazuri de insolații și arsuri solare, 24 de cazuri de persoane cu răni ce sângerau, 5 cazuri de entorse, 6 de lipotimie și 39 de cazuri de măsurare a tensiunii arteriale.
 
De asemenea, salvamarii au oferit asistență pentru găsirea a 67 de persoane rătăcite pe plajele din Constanța și stațiunea Mamaia.
 
Ținând cont de evenimentele recente din ultimele zile din Mamaia, dar mai ales din stațiunile din sudul litoralului, unde mai multe persoane au pierit răpuse de valuri, salvamarii reamintesc semnificația steagurilor arborate pe plajă:
 
  • steagul roșu cu galben – plajă supravegheată de salvamar
  • steagul galben – scăldatul recomandat doar celor experimentați
  • steagul roșu – interzis scăldatul.
Recomandarea fermă a salvamarilor de pe întreg litoralul este ca toți cei aflați la relaxare pe plaje să respecte cu strictețe semnificațiile acestor simboluri, deoarece în caz contrar își pun viața în pericol.
 
Reamintim faptul că ieri doi bărbați au murit înecați la Mangalia și Saturn, iar echipele de intervenție din cadrul ISU Dobrogea se află încă în căutarea altor doi adolescenți dispăruți în valuri, tot ieri, la Saturn și la Mangalia. De la începutul sezonului estival, peste 60 de persoane au fost în pericol de înec pe plajele din stațiunile românești. Dintre acestea, 16 nu au răspuns protocoalelor de resuscitare și au fost declarate decedate.
 
Citește și ... UPDATE S-au aventurat ieri în marea agitată şi încă nu au fost găsiţi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii