Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. În prezenţa Ministrului Apărării Naţionale Academia Navală „Mircea cel Bătrân" organizează festivitatea de deschidere a noului an universitar (galerie foto)

ro

01 Oct, 2015 09:07 2379 Marime text
În această dimineaţă, Academia Navală „Mircea cel Bătrân" organizează festivitatea de deschidere a anului universitar 2015-2016. La ceremonie este prezent şi Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.
 
Festivitatea a început cu intonarea imnului de stat şi cu onorul drapelului şi ridicarea acestuia.

În cadrul evenimentului, rectorul Virgil Chiţac a declarat că: „Emoţia, setea de cunoaştere, dorinţa de a se afirma a studenţilor noştri ne îndeamnă să ne îndeplinim toate obiectivele propuse. Deviza Academiei este «Pe drumuri trudnice ajungi la rezultate deosebite»”. „Avem planuri de învăţământ noi acreditate, ne mărim portofoliul de cursuri oferite. Vă asigur că avem cadre didactice deosebite”, a mai declarat acesta.
 
„Vă invităm să acumulaţi cât mai multe cunoştinţe pentru a deveni ofiţeri de marină”, a precizat rectorul Virgil Chiţac.

UPDATE 2, ora 9.57

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, prezent la festivitate, a declarat următoarele: „În ultimii ani, învăţământul militar din România a devenit foarte apreciat. Este bine că foarte mulţi tineri se gândesc la această meserie frumoasă. Numărul de tineri care se prezintă la examenul de admitere a devenit, de la an la an, din ce în ce mai mare”, a declarat Duşa.
 
„În anul universitar 2015-2016, în instituţiile de învătământ militar s-au înscris 5.500 de studenţi, peste 2.000 doar la Academia Navală «Mircea cel Bătrân». Ne bucurăm că Academia Navală «Mircea cel Bătrân» este apreciată atât în România, cât şi la nivel european. Îi ordon domnului rector Virgil Chiţac să pregătească pentru anul 2016 un moment cu bricul Mircea mult mai amplu şi cu o rezonanţă mai mare”, a mai precizat Ministrul Apărării Naţionale.
 
De asemenea, Mircea Duşa  a ţinut să le transmită un mesaj şi studenţilor: „Vă doresc vouă bobocilor din anul I şi nu numai să vă dedicaţi în totalitate acestei profesii şi să contribuiţi la creşterea blazonului Academiei Navale «Mircea cel Bătrân».

UPDATE 1, ora 9.14
 
În aceste momente, începe oficierea serviciului religios.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii