Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:12 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR In memoriam Yașar Memedemin (gelerie foto)

ro

15 Mar, 2015 18:05 831 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a organizat ieri la Valu lui Traian o manifestare culturală în memoria poetului și pedagogului Yașar Memedemin.
 
În cadrul activității, fiica regretatului poet și pedagog, Ulgean Ene a vorbit despre viața și activitatea tatălui său, în timp ce copii care frecventează cursurile de limba tătară din cadrul Școlii Comunitare a UDTTMR au recitat poezii scrise de Yașar Memedemin.
 
Programul artistic a fost susținut de ansamblurile Qaytarma (UDTTMR Valu lui Traian), Qarasu (UDTTMR Medgidia) și Qaradeniz (UDTTMR Constanța), alături de soliștii Ențer Cair, Nicu Constantin și Lutfi Ablachim. În deschiderea manifestării, Corul de Ilahiuri al Muftiatului Cultului Musulman din România a susținut un scurt recital de cântece religioase.
 
Yașar Memedemin a fost unul dintre fondatorii UDTTMR, președinte al filialei Constanța a uniunii între anii 1993 - 1995, secretar general al uniunii în perioada 1995 – 1999, șef al Comisiei de Cultură, redactor – șef al revistei Karadeniz, cadru didactic timp de 36 de ani la școala generală din Valu lui Traian, dintre care 35 de ani a ocupat funcția de director al respectivei instituții de învățământ. Între anii 1996 – 2004, au apărut 8 volume de poezii, toate scrise în limba tătară, sub semnătura lui Yașar Memedemin.

Ti-a placut articolul?

Comentarii