Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam. Căzut la datorie. Primul militar român mort în teatrele de operaţii. A efectuat stagiul militar în Constanţa

ro

17 Sep, 2018 00:06 9168 Marime text
Sublocotenentul (pm) Remus Brânzan a căzut la datorie, la data de 17 septembrie 1996, în timpul unei misiuni de lărgire a coridorului Gorazde în timp ce conducea excavatorul pe o panta abruptă din Bosnia-Hertegovina.
 
Este primul militar pierdut de Armata României în Teatrele de Operaţii.

Sublocotenentul (pm) Remus Brânzan a făcut parte din Brigada 10 Geniu, primul contingent militar din ţara noastră care a participat la o misiune internaţională de menţinere a păcii, în Bosnia-Herzegovina.

Este înmormântat la cimitirul militar „Sfântul Gheorghe” (Lenin Sud) din Municipiul Rm. Vâlcea.
 
Erou al armei geniu
 
Slt.(p.m.) Remus Brînzan, erou al armei geniu s-a născut la data de 26 iunie 1967, în localitatea Răducăneni, judeţul Iaşi.

A frecventat gimnaziul în localitatea Râureni, judeţul Vâlcea, iar după absolvirea Liceului industrial nr. 3 din Rm. Vâlcea, a satisfăcut stagiul militar în Constanţa, unde a obţinut calificarea pe maşinile şi utilajele de geniu, ulterior fiind încadrat, în anul 1991 la Rm.Vâlcea, cu gradul de sergent.

În anul 1996 a fost încadrat, în Detaşamentului Naţional Bosnia – Batalionul 96 Geniu „Doctor Joseph Kruzel”, în funcţia de mecanic utilaj greu, şi a participat alături de geniştii români la prima misiune în Bosnia – Herzegovina.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii