Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În mâinile căror judecători au „căzut“ Mazăre și Strutinsky Fostul consilier al șefului DNA a făcut un pas înapoi

ro

07 May, 2015 11:04 2296 Marime text
Radu Ștefan Mazăre, edilul suspendat al municipiului Constanța, și omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky se vor afla azi în atenția magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Cei doi au formulat câte o contestație împotriva deciziei judecătoarei Ioana Bogdan, din Curtea Supremă, fost procuror DNA şi consilier al lui Daniel Morar, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a prelungit măsura arestului preventiv în dosar.
 
Contestațiile au fost trimise spre soluționare unui alt complet de judecată format din Ioana Alina Ilie și Ioana Bogdan. Cum magistratul din urmă este cel care a decis menținerea lui Mazăre și Strutinsky în spatele gratiilor, Ioana Bogdan a formulat o cerere de abținere, ieșind astfel din complet.
 
În acest context, locul judecătoarei a fost luat de judecatoarea Corina Jijiie.

 
Decizia de azi va fi definitivă.

Mazăre şi Strutinsky, menţinuţi în arest de fosta consilieră a lui Daniel Morar (referat DNA)

Ioana Alina Ilie şi Ioana Bogdan au închis definitiv, la jumătatea lunii martie 2014, dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“. În această cauză, Constantin Babuş, fost director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, fost director al Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, fost director economic la Consiliul Judeţean Constanţa, au fost judecaţi pentru fapte de corupţie. Babuş a luat doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare condiţionată, Tărcatu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată, iar Pilat, cu doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. 

Ioana Bogdan a respins cererea afaceristului Avraham Morgenstern de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării. Morgenstern este cercetat de DNA, alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii