Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul România Unită „În loc să vâneze micii de pe litoral, ANAF să verifice supermarketurile“

ro

01 May, 2015 12:14 882 Marime text
Într-un comunicat de presă remis ZIUA de Constanţa, preşedintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, spune că ANAF ar trebui să descindă la marile lanţuri de supermarketuri „care și-au inventat modalități ingenioase de a scoate milioane de euro nefiscalizate din țară“.

„ANAF atacă în acest week-end micii și berea de pe litoral în loc să descindă la marile lanțuri de supermarketuri care și-au inventat modalități ingenioase de a scoate milioane de euro nefiscalizate din țară. Una dintre tehnicile supermarketurilor este să declare furturi imense ca să aibă pierderi în contabilitate și astfel să scape de impozite. Dar este mai ușor pentru ANAF să sperie micii comercianți și să facă senzație cu șirul de mașini cu girofar la tarabe decât să atace marea evaziune practicată de lanțurile străine de magazine.

Fac un apel către ANAF să lase fiscalizarea micilor și a grătarelor la final și să înceapă să rezolve problema de la vârful evaziunii, din locurile de unde se scurg în afara României sume imense nefiscalizate. Dar ANAF nu are curajul să arate câtă evaziune fiscală fac supermarketurile străine de teamă să nu sune ambasadele și să le ceară șefilor să se cumințească. În schimb, reprezentanții ANAF fac pe eroii cu chioșcarii, buticarii și patronii de mici restaurante sau terase, pentru că pe aceștia nu-i apără nimeni.

Am să cred în campania ANAF doar în momentul în care o să văd primul mare supermarket din România închis pentru evaziune, iar milioanele de euro scoase ilegal din țară recuperate. Bugetul României nu se va vindeca niciodată dacă ANAF se luptă pentru bonuri de 5 lei, dar închide ochii la tranzacțiile dubioase de milioane de euro prin care supermarketurile își scot profiturile din țară nedeclarate și neimpozitate, sub diferite forme mascate“, a precizat Bogdan Diaconu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii