Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În contextul fuziunii dintre PNL şi PDL Care este momentul pe care îl așteaptă Traian Băsescu

ro

21 Jul, 2014 15:15 1758 Marime text
Președintele Traian Băsescu a ajuns să fie izolat pe scena politică, însă şeful statului așteaptă momentul în care poate da lovitura de grație, scrie DC News, în urma unei postări făcute de realizatorul Cătălin Striblea scrie, pe blogul său.

La întrebarea "Ce se întâmplă cu adevărat între PNL și PDL?", jurnalistul Cătălin Striblea scrie un răspuns în șase puncte, pe blogul său, după cum urmează:

    1. Fuziunea nu se va face până în alegeri din motive tehnice. Adică durează mai mult de patru luni până când toate actele pot fi finalizate.

    2. Cele două partide vor merge într-o alianță în care vor propune un candidat unic. Aici încă e loc de surprize și de candidați neașteptați.

    3. PNL și PDL îl vor izola cât pot de mult pe Traian Băsescu. Vor avea însă nevoie și de voturile lui în turul doi și acesta este momentul pe care îl așteaptă Băsescu

    4. Cele două formațiuni vor încerca permanent să transforme campania dintr-una axată pe Băsescu într-o campanie anti-Ponta.

    5. Viitorul lor comun depinde de rezultatul în aceste alegeri. Cine ajunge la Cotroceni poate să facă și să desfacă alianțe guvernamentale.

    6. Dacă vor pierde vor trebui să construiască opoziția în jurul lor, dar asta va transforma fuziunea într-un proces lung și complicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii