Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cea de-a doua etapă a înscrierilor la școlile profesionale Sudor, mecanic auto, agricultor - meserii solicitate de liceenii constănțeni

ro

13 Jul, 2012 00:12 1307 Marime text

La data de 25 iunie 2012 s-a încheiat şi a doua etapă a înscrierilor pentru cele 18 calificări profesionale pe care unităţile cu învăţământ tehnologic din judeţul Constanţa le oferă absolvenţilor de clasa a IX-a din anul şcolar recent încheiat. Din totalul de 616 locuri propuse în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2012-2013 s-au ocupat 445 de locuri. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, numărul de înscrieri a fost egal sau a depăşit numărul de locuri propuse la următoarele 5 calificări: sudor, mecanic auto, agricultor culturi de câmp, mecanic auto, brutar-patiser-produse făinoase. Există încă locuri neocupate la calificările: ospătar- 28 locuri, mozaicar montator placaje- 11 locuri, confecţioner tâmplărie de aluminiu şi mase plastice - 22 locuri, instalator instalaţii tehnico- sanitare şi de gaze- 26 locuri.

Inspectoratul Școlar Județean a făcut preciarea că există un număr de elevi care şi-au exprimat opţiunile pentru şcoala profesională dar aceştia nu se pot încă înscrie, aflându-se în aşteptarea ocupării locurilor rămase libere, deoarece nu şi-au încheiat situaţia şcolară sau au rămas corigenţi la diferite discipline. Examenele de corigenţă, respectiv de încheiere a situaţiei şcolare, au loc în ultima perioadă a lunii august.

Ultima etapă de înscrieri este 27-31 august 2012 când elevii mai pot opta pentru calificările profesionale şi numai la şcolile unde au rămas locuri neocupate în urma etapei a II-a.

Potrivit Legii Educației, începând din toamna acestui an, grupurile școlare și liceele tehnice constănțene ce au încheiat parteneriate cu societăți pot înființa clase de școli profesionale. Firmele partenere trebuie să asigure desfășurarea practicii precum și angajarea absolvenților. La școlile profesionale se pot înscrie doar elevii care au terminat în vară clasa a IX-a, indiferent de profil sau filieră, și care își doresc să obțină cât mai curînd o calificare și un loc de muncă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii