Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ce oraşe se plăteşte cel mai mult pentru căldura din case

ro

13 Feb, 2012 12:59 895 Marime text

În multe dintre oraşele ţării este estimată o creştere cu 20 la sută a facturilor la încălzire pentru ianuarie. În unele zone, însă, precum Sfântu Gheorghe, unde temperaturile au coborât până la minus 30 de grade Celsius, oamenii se aşteaptă să plătească aproape dublu pentru căldura din case.

Majorări ale facturilor, de la 8 la sută la Târgu Mureş până la 30 la sută la Arad sau chiar 40 la sută la Sfântu Gheorghe, sunt aşteptate în condiţiile în care temperaturile au coborât, în ultimele zile din ianuarie şi primele din februarie, sub minus 15 grade Celsius.

Oamenii au plătit, în majoritatea zonelor, facturi majorate în decembrie faţă de noiembrie, însă se aşteaptă la creşteri mai mari în ianuarie.

Dacă în zonele în care locuinţele nu mai sunt racordate la sistemul centralizat facturile au crescut cu câteva zeci de lei sau s-au menţinut la acelaşi nivel, urmând ca la regularizare oamenii să plătească mai mulţi bani, în localităţile în care căldura ajunge în case prin sistem centralizat creşterile au fost mai mari, în decembrie, în medie cu 10 - 15 la sută.

 

Constănţenii nu au simţit diferenţe de preţuri între noiembrie şi decembrie, deoarece temperaturile înregistrate în cele două perioade au fost similare, însă facturile la căldură au crescut semnificativ comparativ cu sezonul trecut, întrucât preţul gigacaloriei s-a dublat. Ei se aşteaptă la o majorare a facturilor pentru ianuarie şi sunt sfătuiţi de reprezentanţii Uniunii Asociaţiilor de Proprietari să îşi monteze repartitoare pentru a plăti mai puţin la întreţinere.

Locuitorii oraşelor în care nu mai există sistem centralizat de termoficare nu au scos din buzunare mai mulţi bani pentru căldură pentru primele luni din iarnă, însă se aşteaptă la dublarea valorii facturii pentru gazul folosit, în luna ianuarie.

http://www.mediafax.ro/social/facturi-pentru-incalzire-pe-ianuarie-cu-20-mai-mari-in-ce-orase-se-plateste-cel-mai-mult-pentru-caldura-din-case-9230359

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii