Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cadrul unui proiect european O tănără din Constanța a primit sprijin financiar pentru dezvoltarea unei afaceri

ro

01 Jul, 2014 15:14 2374 Marime text
Ministerul Educației Naționale împreună cu partenerii săi, „Junior Chamber International Romania”, Extreme Training, Federatia si Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania anunta inchiderea proiectului „Tineri Antreprenori de Succes”.

In cadrul proiectului, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013: „Investeste in oameni!”, peste 800 de tineri studenti si absolventi din invatamantul superior au beneficiat de formare antreprenoriala. Mai mult, dintre cei selectati pentru programul de formare antreprenoriala la un nivel avansat, 40 de tineri au primit sprijin financiar si consultanta pentru dezvoltarea unor afaceri proprii. Dintre cei 40 de castigatori, unul este din Constanta. 

Derulat pe o perioada de trei ani, „Tineri Antreprenori de Succes”  raspunde unor nevoi si aspiratii antreprenoriale identificate in randul studentilor si absolventilor din invatamantul superior, ajutandu-i sa se pregateasca pentru o cariera in acest domeniu. Astfel, in preferintele studentilor, ocupatia de patron/om de afaceri/manager se situeaza pe locul doi, dupa cea de medic.

Proiectul „Tineri Antreprenori de Succes”  a avut ca obiectiv principal stimularea initierii de afaceri pentru 3000 de studenti sau absolventi de studii superioare care si-au manifestat  intentia de a desfasura o activitate independenta. In acest sens, in fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale tarii au fost infiintate centre de informare antreprenoriala cu privire la mediul de afaceri, la oportunitatile de initiere/ dezvoltare a afacerilor precum si la legislatia relevanta. In scopul imbunatatirii competentelor si abilitatilor antreprenoriale, 811 de tineri au participat la cursurile de formare antreprenoriala – nivel de baza, iar dupa o etapa intermediara de selectie au fost alesi 160 de tineri, care au continuat programul de formare de nivel avansat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii