Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În august profesorii vor beneficia de primele creșteri salariale. Următoarele, în decembrie 2017

ro

06 Jun, 2016 21:24 1991 Marime text
Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat, astăzi, că personalul din Educaţie va primi primele creşteri salariale în luna august 2016, iar restul de bani urmând să intre în decembie 2017.
 
„Principala nemulțumire a colegilor din Educație nu este legată de fondul problemei, de principiile pe care le-am respectat de la un cap la altul în tot acest proces. (...) Problema lor e legată de termen. Ei ar fi vrut ca, așa cum există la Sănătate o grilă care se aplică de la 1 august 2016, să existe și la Educație. Noi am explicat motivele pentru care nu se poate acest lucru. Și aș vrea să mai insist pe un lucru cheie și anume că nu discutăm de creșteri procentuale.(...) În sectorul de Educație ceea ce facem este să eliminăm o lege specială dedicată sectorului de Educație — Legea 63 care era o lege anuală și se proroga an de an — și să o înlocuim cu un sistem care să facă un pas înainte spre legea salarizării unitare și acest lucru, combinat cu faptul că punem accent pe debutanți, pe partea de jos a sistemului, pe reașezarea unor ierarhii funcționale și de vechime care nu mai erau respectate, este punctul cheie”, a declarat ministrul Muncii, potrivit romaniatv.net.
 
„Ce se întâmplă de la 1 august 2016? (...) Intră în vigoare toate corecțiile disfuncționalităților în ceea ce înseamnă încadrarea în aceeași unitate, la aceeași funcție, vechime. (...) Persoane care sunt colegi de birou, cu aceeași funcție, vechime, au salarii diferite. Acest lucru se rezolvă. (...) Grila pe sănătate, care presupune în ansamblul său (...) o masă salarială undeva spre 15% referitor la bugetul aferent în acest moment, intră în vigoare începând cu 1 august 2016, urmând ca sectorul de sănătate să mai beneficieze de acel bonus de performanță de 2% de la 1 ianuarie 2017. În ceea ce privește grila pe Educație, ceea ce am făcut în textul ordonanței (...) am definit grila integrală într-un mod similar cu cea de pe sănătate, dar (...) 50% din aceste creșteri intră de la 1 august 2016, deci la un loc cu celelalte, dar majorarea ei la nivelul întreg pe care îl regăsim în grilă intră în decembrie 2017 și pe impact bugetar din 2018 încolo”, a explicat Dragoș Pîslaru, conform aceleiași surse.
 
De asemenea acesta a ținut să precizeze faptul că de la 1 ianuarie 2018 este luat în calcul și bonusul de performanță pentru educație, similar cu domeniul sănătății.
 
Referitor la sumele de la buget acordate, ministrul a explicat că pentru 2016 sunt 800-900 milioane de lei pentru ultimele patru luni ale acestui an. În 2017, bugetul nu va putea suporta mai mult de 2,5 - 2,6 miliarde de lei cu bonusurile de la Sănătate.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii