Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenția viitorilor șoferi Ministerul Sănătăţii propune noi reguli pentru obținerea permisului de conducere

ro

19 Dec, 2017 15:19 2490 Marime text
Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care restricționează dreptul de conducere a unui autovehicul de către persoanele care au anumite boli, relatează România TV.

Persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau diabet zaharat vor putea obține mai greu permisul de conducere, potrivit avocatnet.ro. 

Potrivit proiectului de ordin de modificarea şi completarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.162/2010 prevede modificarea condițiilor de sănătate pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a obține dreptul de a conduce un vehicul. Proiectul a fost lansat recent în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătății.

Proiectul prevede ca permisele de conducere auto să fie eliberate sau reînnoite persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare numai după ce afecțiunea în cauză a fost tratată și în baza unui aviz eliberat de un medic specializat în cardiologie. Dacă situația medicală o impune, solicitantul permisului auto poate fi nevoit să efectueze un control medical periodic.

Citește mai mult pe: RTV.NET.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii