Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia tinerilor interesați să devină cadre militare!

ro

05 May, 2016 13:33 1028 Marime text
Tinerii interesați să devină cadre militare (ofițeri, maiștrii militar sau subofițeri) se pot adresa Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,DELTA” al județului Tulcea, care recrutează candidați pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne -sesiunea 2016.
       
La concursul de admitere din anul 2016, în instituțiile de formare inițială a personalului militar, pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și subunitățile subordonate sunt următoarele locuri:
 
I. STUDII SUPERIOARE:

Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”   Bucureşti  – 35 locuri (din care 1 pentru romi) pentru I.G.S.U.;
Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti;

Logistică - 1 loc pentru I.G.S.U.;

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu:
Finanţe – Contabilitate  - 2 locuri pentru I.G.S.U.;
Intendenţă – 2 locuri pentru I.G.S.U.;

Academia Tehnică Militară:
Transmisiuni – 1 loc pentru I.G.S.U.;
Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională – 1 locuri pentru I.G.S.U.;
Inginerie genistică – 3 locuri pentru I.G.S.U.;
Ingineria autovehiculelor – 1 loc pentru I.G.S.U.;
Inginerie civilă – 1 loc pentru I.G.S.U.;          

II. STUDII POSTLICEALE:

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti;
Subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă - 224 locuri (din care 2 locuri pentru romi), 1 loc pentru I.G.S.U., 1 loc pentru I.G.P.R.
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarabi ” Piteşti:
Tehnică de comunicaţii – 2 locuri pentru I.G.S.U.;
Construcţii – 4 locuri pentru I.G.S.U.;
Operare şi mentenanţă echipamente de comunicaţii – 2 locuri pentru I.G.S.U.;
Intendenţă – 1 loc pentru I.G.S.U.; 
Pentru locurile scoase la concurs la Facultatea de Pompieri și la Școala Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă 'Pavel Zăgănescu' Boldești se recrutează numai bărbați.
 
Foarte important!
 
Durata studiilor la Facultatea de Pompieri şi la Academia Tehnică Militară este de 4 ani, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu este de 3 ani iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti este de 2 ani.
 
Cererile de participare la concursurile de admitere în instituţii de învăţământ superior MAI / MApN se primesc de către Biroul Resurse Umane, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Delta’’ al judeţului Tulcea, până la data de 27 mai 2016, iar Fişele de înscriere pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ,,Pavel Zăgănescu’’ Boldeşti,  până la data de 29 iulie 2016.
 
Admiterea la Facultatea de Pompieri se desfăşoară potrivit graficului admiterii stabilit prin Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere 2016 în facultăţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.
 
Informaţii privind graficul admiterii, datele de prezentare, valoarea taxei de înscriere, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia vor fi putea fi accesate  pe site-ul academiei www.academiadepolitie.ro

Admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti se desfăşoară în perioada 07 - 12 septembrie 2016, conform graficului stabilit de către Comisia de admitere a şcolii.
 
Alte informaţii suplimentare, legate de organizarea şi desfăşurarea concursului, vor putea fi accesate pe site-ul instituţiei www.scoaladepompieri.ro.           
     
Pentru relaţii suplimentare privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de admitere în instituţiile de învăţământ pentru formarea personalului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cei interesaţi se vor adresa Biroului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Delta” al judeţului Tulcea, cu sediul în mun. Tulcea, str.1848, nr.16, tel: 0240/524301, interior 27003/27010, sau vor putea accesa pagina oficială de internet a instituţiei, www.isudelta.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii