Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:43 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În această noapte. S-a întors, din Afganistan, Batalionul de Infanterie Călugăreni. A fost înlocuit de Batalionul 341 Constanța

ro

03 Sep, 2016 04:09 3025 Marime text
În această noapte, în jurul orei 02.30, a ajuns pe Aeroportul Internațional Otopeni un detașament al Batalionului 2 Infanterie Călugăreni și Drapelul de luptă al unității.
 
Militarii acestei unități militare de elită a armatei române au fost în misiune, timp de șase luni, în teatrul de operații Afganistan.
Ei au ajuns sănătoși pe pământ românesc și se bucură că și-au dus misiunea până la capăt cu succes și, în același timp, sunt nerăbdători să îi strângă în brațe pe toți cei dragi.

Militarii Batalionului 2 Infanterie Călugăreni sunt înlocuiți în teatrul de operațiuni din Kandahar de Batalionul 341 Constanța cunoscut și sub numele de Rechinii Albi.

Ceremonialul de transfer de autoritate dintre două unităţi de elită ale Forţelor Terestre Batalionul 2 Infanterie Călugăreni şi Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi” a avut loc în baza Militară de la Kandahar pe 25 august.

Evenimentul a marcat încheierea cu succes a misiunii militarilor din Batalionul  „Călugăreni” şi asumarea responsabilităţii de către „Rechinii Albi”.
 
Reamintim că pe 25 iulie anul acesta, în Piaţa Ovidiu din Constanţa, a avut loc ceremonialul de trecere în revistaă a unității înainte de plecarea în Afganistan.

420 de militari constănţeni şi-au luat, atunci, la revedere de la rude, familie şi prieteni.
 
Înainte de plecare în teatrul de operațiuni militarii de la batalionul 341 au au parcurs un program de patru luni de pregătire, pentru a fi gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, pentru asigurarea protecţiei bazei militare din Kandahar şi pentru consilierea forţelor de securitate afgane.

Capturi foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii