Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2016 s-ar putea majora pensiile cu 5%

ro

03 Dec, 2015 18:29 1415 Marime text
 
Ministrul finanțelor Anca Dragu a transmis, astăzi, că în proiectul de buget pe 2016 a fost inclusă majorarea pensiilor cu 5%.
 
„Despre pensii pot să vă spun că am inclus în bugetul pe anul viitor creșterea pensiilor publice, pilonul I, practic cu 5%”, a spus ministrul finanțelor după ședința de guvern de la Palatul Victoria, potrivit agerpres.
 
Referitor la pilonul II de pensii, Dragu a subliniat faptul că în zilele următoare se va finaliza o analiză pe această temă.
 
„Pilonul II, într-adevăr este o politică pentru diminuare presiunii demografice care se exercită asupra pensiilor publice și este o politică importantă în contextul politicii de pensii pe termen lung. În acest moment nu am luat o decizie cu privire la pilonul doi, analizăm foarte multe opțiuni, în zilele următoare vom finaliza această analiză și o vom face publică. (...). Trebuie să vedem și în ce măsură vom decide acest transfer către pilonul II”, a susținut Anca Dragu, mai notează agerpres.ro.
 
Tot în cadrul zilei de astăzi, Dragu a făcut publice proiecțiile macroeconomice ale bugetului de stat pe 2016, arătând că deficitul ESA este de 2,95%, o creștere economică de 4,4% din PIB și un produs intern brut nominal de 746,6 miliarde de lei.
 


Sursa foto: gorjeanul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii