Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tiberiu Nițu „În 2014, activitatea procurorilor a fost, adesea, ținta unor presiuni exterioare sistemului”

ro

10 Mar, 2015 15:42 797 Marime text
Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat marți că anul 2014 a fost unul greu pentru parchete, activitatea procurorilor fiind adesea ținta unor presiuni exterioare sistemului, notează Agerpres.
 
"2014 a fost și un an în care activitatea procurorilor a fost, adesea, ținta unor presiuni exterioare sistemului. Ați reușit însă să fiți obiectivi și imparțiali. Vă cer să manifestați în continuare aceeași independență și să dovediți aceeași fermitate și același profesionalism în anchetele dumneavoastră. Să nu ne amăgim că în anul 2015 astfel de presiuni vor dispărea. Personal, voi reacționa prompt și ferm de fiecare dată când independența procurorilor va fi atacată", le-a spus Nițu șefilor din parchete, cu ocazia prezentării raportului de activitate al Ministerului Public pe anul 2014.
 
Nițu a punctat obiectivele principale ale Ministerului Public pentru anul 2015: intensificarea activităților de combatere a infracțiunilor de corupție și a celor asimilate infracțiunilor de corupție, a criminalității organizate, a infracțiunilor de evaziune fiscală și contrabandă, a conflictului de interese, a spălării de bani; măsuri pentru creșterea gradului de recuperare a prejudiciilor; uniformizarea jurisprudenței, pentru asigurarea predictibilității în aplicarea legii; măsuri pentru desfășurarea de anchete penale efective și în termene rezonabile și evitarea încălcării celorlalte drepturi garantate de CEDO; continuarea demersurilor pentru echilibrarea volumului de activitate al parchetelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii