Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgonea „Important este să avem un Regulament care să fie favorabil pentru noi toți“

ro

25 Mar, 2015 16:25 1326 Marime text
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră că „micile disensiuni" apărute pe tema proiectului de modificare a Regulamentului „sunt normale", punctând că este important să existe un regulament care să fie favorabil pentru toți parlamentarii, informează Agerpres.

„Modificările pe care le facem astăzi arată o voință politică. Eu l-am ascultat pe domnul deputat Ludovic Orban în Biroul permanent și pe domnul Motreanu, amândoi au spus că, în proporție de 90%, cu excepția a două cazuri sunt de acord cu aceste modificări ale Regulamentului care sunt necesare și utile. Din punctul meu de vedere, aceste lucruri sunt extrem de importante pentru noi, restul — cine a avut dreptate, cine nu a avut dreptate, cine a fost primul, cine a fost al doilea — mai puțin contează atâta timp cât regulamentul este acceptat de noi toți și acoperă o gaură destul de delicată din interpretarea acestui regulament din ultimii zece ani", a declarat Zgonea de la tribuna Camerei Deputaților.

El le-a mulțumit membrilor Comisiei de regulament și liderilor de grup, „indiferent de micile disensiuni, care sunt normale", pentru voința politică pe care au arătat-o în ultima perioadă.

„Am speranța ca, până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare, să găsim (...) un consens, pentru că regulamentul nu aparține niciuneia dintre părți, ci aparține Camerei Deputaților. (...) Important este să avem un Regulament care să fie pentru noi toți favorabil și să fie pentru cei care sunt în afară transparent și predictibil și să îl înțeleagă și ei așa cum îl înțelegem și noi. Eu cred că acesta este obiectivul nostru. Dacă ne uităm ce s-a întâmplat astăzi la Senat și cum interpretăm noi aici, eu spun că această Cameră este cu mai mulți pași înainte în reforma pe care am înțeles-o decât Senatul. Îmi pare rău, dar acesta este adevărul și se datorează și dvs", a punctat Zgonea.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii